Wat bedoel ik met moderne website?

Met moderne website bedoel ik met name het design en het voldoen aan de privacywetgeving. Veel kleinere ondernemers hebben of helemaal geen website of een website die eruit ziet als een postzegel op een smartphone of tablet. *What you see is what you get? Zou jij een schilder, stucadoor of timmerman inhuren als je een chaotische website ziet welke moeilijk te lezen en navigeren is? Bewust of onbewust twijfel je toch aan zijn vakkundigheid. Zal zijn opgeleverde werk net zo zijn als die website? Een moderne website is responsive, op ieder formaat scherm is het mooi, duidelijk en goed te bedienen.
Vooral bij kleinere ondernemers, zelfstandigen en zzp-ers mis ik vaak een privacyverklaring en de toestemming om cookies te plaatsen. Los van het feit dat je aan de wet moet voldoen en boetes wilt voorkomen heeft je potentiële klant gewoon recht op privacy en om te weten wat jij eventueel doet met zijn gegevens. Wil je er meer over weten kijk op de website van  Autoriteit Persoonsgegevens.


Responsive design

Vanwege privacy redenen zijn de websites onherkenbaar gemaakt

Website nummer 1 is een mooie en aantrekkelijk vormgegeven website, echter niet responsive. Hij past zich niet aan aan het beeldformaat, met als resultaat dat het menu rechtsboven niet meer zichtbaar is en de tekst voor de helft. Wil je navigeren op de site zul je horizontaal moeten scrollen en/of verkleinen.
Website nummer 2 is ook niet responsive. Hier is echter gekozen om gebruik te maken van een verticaal menu, dus navigeren is mogelijk. Echter zijn de knoppen zo klein en zitten zo dicht op elkaar dat de juiste keuze moeilijk te maken is. Daarbij mist er veel van het content in beeld.
Website nummer 3 is responsive. Al het content is zichtbaar en om te kunnen navigeren is gebruik gemaakt van een uitklapbaar hamburgermenu. Bijkomend voordeel is dat zoekmachines zoals Google voorrang geeft in de zoekresultaten aan websites welke goed zichtbaar zijn op mobiele devices.

Over SEO gesproken

Over zoekmachines gesproken. SEO staat voor Search Engine Optimization. Ik hanteer een aantal standaard technieken om je website zo te optimaliseren dat ze goed gevonden worden door zoekmachines zoals Google en Bing.

  • Teksten worden SEO vriendelijk geschreven
  • Website aanmelden bij Google
  • Technische opbouw van de website
  • Responsive
  • Social Media koppelingen

Voor lokale ondernemers is dit vaak voldoende om goed gevonden te worden. Dit komt door de manier waarop je zoekt. Als ik een kapper zou willen vinden zoek ik bijvoorbeeld op : “kapper IJmuiden”. Als ik alleen op “kapper” zou zoeken krijg ik ook resultaten uit Limburg misschien.
Heb je een onderneming welke regionaal of zelfs landelijk opereert dan kan het nodig zijn om meer SEO technieken te gebruiken om goed gevonden te worden. Kijk voor extra SEO en/of het onderhoud van je website naar extra optie’s.

Een moderne website is

Goed vindbaar

Ziet er aantrekkelijk uit

Bevat relevante informatie

Zorgt ervoor dat de bezoeker klant wordt

Heb je interesse of mis je nog informatie?