Hoe kies ik een webdesigner?


22 januari 2021 door Theo Visser


Door de bomen het bos niet zien

Hoe kies je in hemelsnaam een webdesigner, waar moet je op letten? Hieronder geef ik een aantal tips, maar het is ook sterk afhankelijk van je situatie en budget. Een bol.com heeft een compleet andere website dan de schilder op de hoek. Ik beperk mijn verhaal tot de (kleine) ondernemer.

Ervaringen van anderen

Heb je ondernemers of andere mensen met een website in je netwerk? Dan is het natuurlijk heel simpel om eens te informeren bij wie zij hun site hebben laten onderhouden, wat daar wel en niet beviel, wat de kosten zijn etc.

Een andere manier om ervaringen van anderen te gebruiken is het bekijken van reviews. Doe dit het liefst wel van betrouwbare sites zoals Google bijvoorbeeld. Er zijn wat minder betrouwbare collega's in de branche helaas. Zo heb ik meerdere voorbeelden gezien van amateurs die zich voordoen als (full service) bureau's. Hij of zij doet voorkomen alsof er een legertje designers, fotograven, ontwikkelaars en social media experts in dienst zijn. Zo ook Media Bureau, laten we het X noemen. Nou hoeft dit niet perse iets te zeggen over de kwaliteit maar ik vind het dubieus en persoonlijk zou ik geen zaken doen met zo iemand.

Lees beoordelingen en reviews om je te helpen kiezen
Portfolio bestuderen om te helpen bij je keuze

Portfolio bestuderen

Een beetje serieuze webdesigner of bouwer heeft een portfolio. Meestal krijg je een goed beeld van de kwaliteit die geleverd wordt. Kijk niet alleen naar het design maar ook naar de funtionaliteit. Bekijk ook of de website goed functioneert op kleinere schermen als een tablet of smartphone. Net als bij beoordelingen moet je goed opletten of het geclaimde wel klopt. Ik kom regelmatig websites tegen in een portfolio wat het werk is van een compleet ander bureau. Vaak vind je deze informatie in de footer (onderste sectie) van de website. Ook Media Bureau X maakt zich hier schuldig aan.

Het visitekaartje van de webdesigner

Net als bij portfolio sites kun je ook goed kijken naar de website van de webdesigner. Deze zou er goed uit moeten zien op grote als kleine schermen en zou zeker goed moeten functioneren. Je kunt ook wat testen uitvoeren, bijvoorbeeld via PageSpeed Insights en GTmetrix. Beide systemen analyseren je website qua prstatie's en snelheid. Snelheid is belangrijk voor een succesvolle website. Ten eerste is snelheid een rankingfactor voor zoekmachines. Dus het helpt je beter gevonden te worden. Ten tweede zijn er veel bezoekers die je site wegklikken en verder surfen wanneer je pagina te langzaam laadt.
Die snelheid kun je dus meten, echter is de hoogste score niet zaligmakend en het kan zelfs averechts werken als je doorslaat in het optimaliseren. Toch is het belangrijk een goede voldoende te scoren. Als je kijkt naar de prestaties van Media Bureau X zijn die teleurstellend, terwijl die juist het hardst roept dat het superbelangrijk is.

Je website goed beveiligen en regelmatig updaten

Eenvoudige Website Bouwen werkt gewoon eerlijk, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Ik bouw eenvoudige websites, maar wat ik bouw functioneert goed en ziet er professioneel uit. Als je vragen hebt neem dan contact op.


← Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Heb je een vraag?

Vul hier niets in !!:

Vul je naam in.
Vul een geldig emailadres in.
Vul een geldig URL in, je URL begint met : https://
Vul een bericht in
Geef toestemming alsjeblieft.

Eenvoudige website bouwen

Voordelig omdat het een uit de hand gelopen hobby is. Eenvoudig omdat het alleen om websites gaat en niet om webshops. Ook ingewikkelde applicaties behoren niet tot de mogelijkheden.

Maar wel professionele en effectieve sites zoals deze site. Zie ook het portfolio voor meer voorbeelden. Heb je specifieke vragen omtrent de mogelijkheden, neem gewoon contact op!

© 2015 -    Eenvoudige Website Bouwen   |   KvK 64061906